Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slajm och kräldur i halsen

Mina vänner de skrattar åt mig
när jag inte vill se på filmen
och jag tittar i reflektionen
i fönstret, det är lagom!

En hand slungas upp mot benen
när nån kliver ut ur bilen
och glufs, glufs, hon är borta
och hotet bara växer

jag sitter med fjärrkontrollen
håller fingret mot nyhetskanalen,
(för fastän det är otäckt
med KRIG kan jag förstå det)

så kikar jag väldigt försiktigt
på barnet som går mot huset
och hinner inte koppla;
blä, det var för äckligt!

Till slut har jag sett hela filmen
fast jag faktiskt inte ville
och jag lovar mig själv att aldrig,
aldrig göra om det.

En sen natt, det är lugnt på jobbet
och ingenting bra på TVn
har vännerna lånat en skräckfilm
som de har velat se länge...

Ni är inte alls mina vänner!
Ni kan se era äckliga filmer
utan mig, jag ska bara kika
lite hur det börjar...




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 331 gånger
Publicerad 2009-02-07 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP