Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi vet

Ingen kan förstå
som ni kan
som delar min tillvaro
på avdelningen

Ingen kan känna
som ni kan
hur mycket glädje
som ryms i en rökpaus

Ingen kan veta
som ni vet
som har vankat som jag
med mitt rastlösa barn

Ingen kan vara
som ni är
nära i sjukhusets
vardag.

Vi har funnit varandra
fast vi inget har gemensamt
utom dessa barn
som binder oss hit

Vi har knutit vår vänskap
med tårar och med lycka
över små, små saker och stora
som ingen annan vet

Vi sågs när du kom ut från samtalet
som slog sönder ditt liv
och vi visste precis
hur det var.

Och vi vågar gå hela vägen
som ingen annan kan
för vi vet precis
hur det är.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-08 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP