Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens födelse

Dagen föds mellan tre och fyra
i nattens arbetsamma
krystvärk

slår upp sina ögon för första gången
och låter ljuda
sitt skrik.

När ni vaknar är hon redan
vägd och mätt
och påklädd

och söker ivrigt efter
sitt allra första
mål mat.

Var rädd om dagen,
hon är ännu helt
formbar

och låter sig utvecklas
till en strålande vacker
dotter

framåt eftermiddagen.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 135 gånger
Publicerad 2009-02-13 11:39



Bookmark and Share


  Roula O
Jag ryser..underbart vackert!
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP