Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mobbetempo

En mobil signal från affären
"Ska jag köpa en eller två?"
befriar dig från ansvar
och ger oss en lugnare vardag

så tänker jag på mina föräldrars vardag
i bushen i mörkaste Afrika
där kött var att slakta en get
och ost en sällsynthet

vi lever i halvfabrikatets trygga tid
och hinner inte tänka och slipper fundera
fast det tar fem minuter bara
att kvista till affären

Finns det nån fara i
att ta allt för givet?
Eller är det bara
så det ska vara?




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-13 11:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Visst finns det en fara i det...just nu växer en generation upp som skulle få svårt att klara sig om civilisationen slogs i spillror....och hur blir det med nästa generation...och nästa
2009-02-15

  birgitha
Denna text tycker jag är så träffande. Allt ska ligga nära och snabbt ska det gå. Ju mer tillgänglighet där vi inte längre planerar och reflektera för oss längre bort från egna val och beslut.
Bra text.
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP