Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallmörkret

Mörkret kommer med köld
växternas porer dras samman och bladen stelnar
fåglarna burrar upp sig och stillnar
halo kring månen

mörkret sänker sig
brer ut sig och sjunker in i vrårna
fångar skuggorna i stelnade rörelser
och de försvinner in i mörkare mörkt

mörkret darrar inte
tvekar inte, kommer inte stegvis
steglöst obarmhärtigt binder det världen
vinternattens mörker




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2009-02-21 07:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP