Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Haiku-band


Vad är väl en knop?

Knopen är knutens
avlägsna blåblodiga
kusin av hampa.

En hel vetenskap
att slå rätt och riktigt fast
en tamp med en knop.

Knuten är åkerns
knopen är havets egen
fiskarens signum.

Och den som klättrar
högt ovan hårda klippor
behärskar konsten.

Ingen man strävar
säkert på väg mot toppen
utan ankrad knop.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 155 gånger
Publicerad 2009-02-22 08:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP