Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och allt annat man måste...


Lovat hålla ett föredrag

En parad passerar förbi
galoner och glittrande knappar
trumma och trumpet

En parad som ropar högt:
Nu börjar det,
Livet!

En parad, en marsch, en virvel
på trumman och en fanfar:
Pompa och ståt

Utefter trottoarerna
står åskådarna i spänd förväntan-
Vad ska det bli av detta?

Och jag får lust att sticka huvudet i sanden
ångrar mig redan
innan jag börjat.

Kan man få dra i nödbromsen
och kliva av tåget
en liten stund

Ta ett långsamt strövtåg
bland kaktusarna på prärien,
känna solen bränna
och bli svettig?

Kan man få några dagar,
bara vara
och kasta bort hela
almanackan?




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-22 08:55



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
ja almanackan denna obevekligt tickande måstepåminnare- den vill man allt kasta ibland...
Jättefint skrivet
2009-02-25

  birgitha
Att kasta almenackan, det behöver vi nog alla göra ibland, en fin insikt skrivna i ord.
2009-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP