Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan sömnen

Nu har det tystnat i huset
smyger till mig en stund
med bara mina tankar

Nu har mörkret sänkt sig
eller krupit upp kanske
ur vrårna där det kurat.

Regndroppar på rutan
förklarar varför idag
känns som en överbegagnad dag.

Kom ihåg att andas djupt
så knuten i magen försvinner
och tanketrasslet löser upp sig.

Lägg morgondagens bekymmer
där de hör hemma
i morgondagen.

En sista lugn stund
i nästan mörkt hus
gör min kropp redo för sömn.

Går snart sista rundan
släcker och låser
lyssnar till tystnaden.

Nu väntar nattens famn
på att svepa in min själ
i vilsamma drömmar.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-28 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP