Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rovfågel ryttlar

En rovfågel söker med blicken skarp
finner nåt ätligt på vår mark
ryttlar och dyker sedan
slår klorna i maten nedan

Ur markens eget perspektiv
är fågeln hotet och döden
ur luftens är musen endast en giv
i pokerfrågan om födan

Stackars mus eller fågel-
eller lycklig den som tar del
i naturens egen cirkel-
ett evigt kretsloppsspel?




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-14 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP