Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs för en som jag känner som är adopterad


Båda mina mammor

Båda mina mammor såg ett litet barn
som behövde mat, närhet och värme
Båda mina mammor visste
vem av dem som kunde ge det

av kärlek kom jag hit.

Förlåt båda mina mammor,


att jag inte är nöjd
med er kärlek och omsorg
som lät mig leva
och lät mig växa upp här

av kärlek kom jag hit.

Förlåt båda mina mammor,


dig som jag borde älska tillbaka
för du gav mig kärlek när jag
släckte din barnlöshets eld

dig som jag borde tacka och glömma
för du gav mig en chans
som du inte hade att ge

av er kärlek.

Förlåt båda mina mammor


för att det gjorde så ont att heta kines
utan att kunna vara stolt över det
och för att mina rötter
växer i fel jord och tynar bort.

Och ändå har ni gett mig kärlek.

 



Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-14 19:56



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Tänkvärt skrivet.
2009-03-14

  Roula O
underbar text som berör enda in i själen...fint skrivet!
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP