Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skolmorgnar

Tjugo kronor till frökens blomma
gymnastikpåse med handduk
fixa matsäck till Karin
och plocka ur diskmaskinen.

Jag hittar inte mina nycklar.
Det ringer på dörren,
Hej, Sofie, hejdå Karin!
När börjar du idag, då?

Har alla ätit frukost?
Ingen som plockar bort?
Nu kommer jag försent!
Mamma, har du sett min tröja?

En kvart senare
jag och min tidning
och en påtaglig
tystnad.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-22 07:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP