Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vers med usel meter och dåliga rim,
 men ett svar på en fråga.



Rötter




Min pappa var från Kisa så öschöttska begriper jag allt
min mamma var från Burträsk, hon är van att ta det kallt

Jag föddes i Skellefteå en majdag som lyste av sol
men reste rätt snart till England, föräldrarna började school.

I Wales har jag bott några veckor, sen blev det Sverige igen
packning och nya biljetter och resa till hela världen

Vi åkte båt till Sydafrika och tåg till Bulawayo,
jag lärde mig krypa på tåget och var nio månader då

Sen bodde vi på Musume, Mnene och Chegato
eller var det Manama kanske och sedan i Bulawayo

Ibland for vi "hem" till Sverige och hälsade på hela släkten
i Norrland och Östergötland och Uppsala var vårat hem.


Tranquebar hette vårt hem när vi bodde i Södra Indien
men skolan som vi gick i låg i Kodaikkanal uppe i bergen

Men jag flyttade sen till Sverige gick gymnasium och var glad
det var ganska skönt att va hemma i Uppsala min hemtama stad

Nu har jag bott i Skåne, i Lund precis tjugo år
Fyra barn som pratar skånska och en skåning med gråa hår

men när jag börjar prata frågar folk "Var kommer du från?"
Kan ni hjälpa mig, vad ska jag svara? Jag står svarslös som ett fån.

Min mamma kommer från Burträsk, min pappa öschötte guschelov
Själv har jag nog mina rötter precis där jag ställt mina fötter.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-29 19:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP