Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språk och alfabeten

De har alltid varit mina vänner,
bokstäverna.
Bokstäverna och kartorna
länderna och språken.
De olika alfabetena.
Och jag har läst och läst
och tittat på kartorna-
och gör som min far;
reser i fantasin.

Jag läste
svenska, engelska, franska och tyska,
latin, grekiska, hebreiska och tamil
och övade teckenspråksalfabetet
och brailleskrift
och jag har pluggat Swahili.

Inte kommer jag ihåg så värst mycket-
men jag kan hälsa på många språk
och läsa prickar och krumelutter
och tala tyst med mina döttrar
med händerna under en konsert
utan att störa.

Och jag har lärt mig
att man kan härma
en höna och en hund
och ha kul
utan att kunna ett ord.

Och jag har lärt mig
att musiken
och skrattet
går hem
överallt.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-29 19:46



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Känner igen mig i detta! Fast jag har väl kanske inte läst fullt lika många språk...
2009-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP