Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oblyg hyllning till destillatets ymnighet


Caperdonich 1968


Spritsting

- javisst! Känslan pirrar som en solstråle mot min hud
där jag utsträckt vänder mig med blicken mot skyn. En
tunn stråle Whisky porlar nedför en sten, pärlande som
guldskimrande gryningsdagg. Genom en lugg av mossa,
kring små fläckar av lav. På säker färd mot min mun för
att släcka en törst.

Jag blinkar, det stänker från en droppe som brast över
ögonfransars rörelse. Sensationen är total. Jag blundar
och blinkar igen. Låter porlet av gyllen ambrosia snudda
vid ytan av min själ. Känner den sjunka in, sprida sin
välsmak med värme och lust.

Känslan blir allt, jag blir den och den blir jag.
Vi smälter samman där och då, just så.
Jag blinkar igen, och här sitter jag.

Törstig, varm och full av håg.





Fri vers av Gawain VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-06 11:37



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Såg en konjak på vårt lokala Systembolag (som vi är de enda i världen som fortfarande har kvar) från 1968 då jag är född men köpte den aldrig, hade nyss fått in pengar via 'dobbel o spel' på statliga oddsbolag då det var nån nivå på det ca 5 år sedan, men det blev det ena före det andra före en flaska för ca 10,000. Det blev Remy Martin VSOP och att låtsas den var ett dammigt inköp på auktion...

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP