Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur det känns att vara ett vattenfall

Jag vill neråt
jag vill neråt
jag vill samla mina droppar till en bäck
och falla neråt
lirka framåt
mellan stenar
krypa upp
emellan tuvor
samla bäckar till en ström och rinna neråt

Jag vill klippa
slicka
titta
över kanten
satsa springa
hoppa
flyga
störta

Jag vill stänka
studsa
strömma
bubbla
piskas
spegla
forsa

Jag vill vara den jag är
ett vattenfall
som störtar utför
av ett tvång att leva livet
som ett vattenfall ska leva
aldrig stilla
hoppa utför
flyga!

Sedan kan jag vila
eller vattna åkrar
eller kanske sakta flyta ner mot havet.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 148 gånger
Publicerad 2009-04-17 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP