Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonårsföräldrar

Snart reduceras vi till bifigurerna
som hör ihop med tvätthögarna och diskmaskinen
och som får vara beredda att nödköra och hämta eller lämna
och som ska vara vänliga skuggor i hörnen

får man slänga in en kommentar i högen
så är det noga hur den träffar
för vi är pinsamma från början
ju

Men det har hänt att vännerna tål och uppskattar
att det finns vuxna i huset
även om vi sitter därnere
och kurar framför TV:n

Och vem annars orkar tänka på att det kommer en dag efter
då det ska finnas choklad till frukosten
och bröd och juice och flingor och mjölk
till ett helt sovsäckskompani?




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 159 gånger
Publicerad 2009-04-18 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP