Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror att det är morgon!

Mina öron säger mig att dagen börjat
det är ett motorljud i fjärran
kanske parkarbetartraktorn
och så duvorna som kuttrar
i sina bon
 
Mina ögon säger mig att dagen börjat
det är ljuset som silar in i mitt rum
det är rörelse i korridoren -
flickorna är tidigt uppe
för de har prov

Min kropp säger mig att dagen börjat
det är en rastlöshet i musklerna
och lite nattstelhet i lederna
kanske sovit hårt och drömt
och legat för still

Nu ska jag koka morgonkaffet
och hälla upp morgonfilen
och morgonflingorna,
ta in morgontidningen
Godmorgon!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-01 09:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP