Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påfågel heter Màjil på Tamil. Det är så de låter.


Guldskimrande kärlek

ooooooooooooooo

En påfågel prålar med fjäderskrud
lockar berusande vacker sin brud
blinkar med tusen ögon

solen stänker gyllene strålar
i fjäderdräkten på fågeln som prålar
våren är vän mot den fagre.


o o o o o o o o o o o o o o o


O du påfågel, praktens kung
hur kan du hålla dig glittrande ung
och lysa för jämt mot din maka?

Kan det vara en bild av den makt
som getts dig av himlen- en kärlekspakt-
att hon lyser ständigt tillbaka!

ooooooooooooooo
 




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-01 09:40



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilket vackert namn de har på tamil....och vilken underbar beskrivning du gjort av dem
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP