Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cecilie, vem är du

 

 

 

som vaggar våra barn

som inte ställer frågor

för svaren saknar svar

som bara lugnt och stilla

torkar litens tår

 

Hur kommer det sig

att du

färgar natten blå

och att du inte bryr dig

det minsta om igår

 

Att du låter allting

vara som det är

att du låter skönheten

snörvla i ditt hår

bara för att vila

i vetskap att det går

 

För mänskorna sörjer

och söker sig en vän

men du vet att stranden

för alla korn har plats

dom ligger tätt intill varann

och ingenting är fel.




Fri vers av Miss Mod
Läst 471 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2009-05-05 13:22



Bookmark and Share


    Lilla fröken söt
åh vad härlig!
2009-06-05

  friheten
wonderful written
2009-05-12

  Roula O
en vacker och mjuk text som du målar upp så himla fint...
2009-05-06

  Eaglemountains VIP
Tack för att DU delar med Dig av allt detta vackra, i berättande form
2009-05-06

  Eva Langrath VIP
Så vacker och så mjuk Cecilie bär Kärlek inom
Tack för att jag får läsa

Eva
2009-05-05

  Epione VIP
Vacker text som jag tar till mig, min tanke är det goda vi har inom oss.
Jag har en Cecilie inom mig som bjuder på liv, ödmjukhet och glädje men även en Agata som jag tycker sämre om.
Så tänkte jag.
Du skriver med sådan känsla att man känner en vackerklump i halsen.
Tack
2009-05-05

  Suzy med punkterna
Ännu en målande berättelse om Cecilie.
Mycket vackert med mjukt frågande språk.
Tycker mycket om!!!
2009-05-05

    Calin
*bokmärke* som de övriga om Cecilie. Stort och alldeles fantastiskt.
2009-05-05

  Lotti
wow fantastiskt diktat om att låta det vara och finna ro i det och se med nya glasögon.........
2009-05-05

  Njord
Nu börjar Ceciles överjag försvinna och hon låter saker ha sin gång. Fint att hitta den här personen i dina dikter.

3dje raden i första strofen skulle jag ta bort eller skriva om.

2dra och 3 dje verserna är mycket vackra och rytmiska. Att färga natten blå skulle vi alla vilja

Härligt diktat!
2009-05-05

  Mygg
Cecilie ställer inga frågor
men det gör vi
och jag undrar också
Cecilie, vem är du?

Går hon att locka fram?
Har en känsla av att hon dyker upp igen ;-)

Härlig läsning, hur som helst!
2009-05-05

  Jorska
Fjäderlätta, målande ord. Skör och trolsk. Underbart bra poesi. Tack!
2009-05-05

  Carola Zettergren
Mycket fint!!!
2009-05-05

  Matilda Linnéa Tinér
vackert skrivet
2009-05-05

  Sturesdotter
Cecilie, växer fram
Skulle gärna vilja ta en fika med denna person; hon verkar insett hur livet ser ut - på allvar.
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod