Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag letar efter dig under täcket

ibland letar jag efter dig bland mina lakan
för det var ju där jag kunde finna dig förut, eller hur?
med ditt solskensleende, dina raka framtänder
och ditt alltför högljudda skratt
(som brukade irritera mig i smyg)

ibland letar jag där, inte för att jag saknar dig,
utan för att jag vet inte vad annars jag ska sysselsätta mig med
att leta efter dig var en gång min vardag
att formas och anpassas var mitt liv

så jag kryper huttrande ner under täcket:
drar in doften
jag vet att jag inte hittar dig där,
men jag letar efter ett inslag av dig likaså
jag försöker känna någon kvarliggande kroppsvärme
jag lyssnar efter någon annans hjärtslag än mina
jag söker efter en bröstkorg som höjs och sänks i en annan takt
och kanske en snarkning då och då




Fri vers av lindblad
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-21 17:47



Bookmark and Share


    Porslinsdockan
fantastiskt vackert
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

lindblad
lindblad