Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berggrubbel

Det är precis som en berggrund därinne i kroppen
och över världen ser ögonen ut ifrån toppen
blinkande ner över närliggande brygga och sjö

Tiden har ristat sprickor här i fasaden
livet har tyngt den som förr var en glad en
stundom känns allt såsom vore det täckt utav snö

Dock kan det ändå ibland bubbla fram lite fnitter
när småfågelbona om våren fylls utav kvitter
och blåbär och lingonris mognar och pryds av små bär
känns det rätt meningsfullt trots allt att jag ligger här

För fanns inget berg här så vore det här bara vatten
hur småfåglar då kunde klara sig - det vete katten!
Ingen såg ut över nejden och blånande sjö
och ingen höll rätt på om bärplockarfolk kom hit till vår ö!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-10 15:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP