Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bildens makt

I fotografens lins
beskärs världen
så att vi ser det som får synas

Politiska budskap
eller poetiska
kanske i undervisande syfte
men allltid alltid beskuret

emellanåt
med fördjupande insikt
fostret suger på tummen och gråter

blommor tränger sig upp mellan
vitnande benknotor
emellanåt

I linsens beskurna rundel
får jag själv inte plats
att fylla utrymmet lagom

jag blir förstorad
grotesk och nära

eller drunknar i omgivande störande notisar
eller vissnande midsommarblomster

Men med pennan kan jag visa allt
och lämna åt hålrummen inget

så du kan se och tolka som du vill
och blunda utan att ha mig
kletad över hela hornhinnan.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-10 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP