Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malva

Bestånden av malva
växer till sig i rabatten
och tränger undan ädlare växter.
Jag tvekar att ta spaden och gräva bort
och minska på det rosa överflödet.

Den skira malvablomman
som rör sig i vinden
och på något sätt liknar en stockros ros
talar till mitt sagosinne
om älvor och sländor.

Solen lyser igenom
och målar med skuggorna
en hel värld i varje blomma
så att man förstår hur skir
och genomskinlig världen är.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-17 11:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP