Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jo, det är bra


Hej

- Hur är det?
- Jo, det är bra.
(Jag är ensam
Har ingen att prata med
Ingen anledning att gå och lägga mig
Ingen anledning att gå upp
Kunde lika gärna ligga kvar
Ligga kvar och dö utan att någon märkte det

Utom katterna
De skulle kanske börja tugga på mig efter ett tag utan mat
Men det är helt ok
Ett pris jag är beredd att betala för att jag överger dem
Då är jag åtminstone till nytta för någon

Men jag går upp
Det vore oansvarigt att inte ge dem mat
Jag har faktiskt tagit på mig ansvaret att ta hand om dem

Men är det verkligen jag som tar hand om katterna?
Är det inte katterna som tar hand om mig
Dom som får mig att gå upp
Dom som väntar vid dörren när jag kommer hem
Katterna som hoppar upp på en bänk när jag går förbi
För att kunna trycka sina små huvud mot min hand
Dom som hoppar upp i mitt knä
När jag sitter framför tv:en
När jag pluggar
Nu när jag sitter och skriver
Dom som ser på mig
Med en blick som tränger rakt in i hjärtat
En blick som säger
Du är inte ensam, vi finns här
Vi älskar dig)

- Och skolan går bra?
- JA... hrm... jo.. det går bra
( Ångesten om natten
Över att inte ha fått något gjort idag heller
Tanken att jag tar tag i det imorgon
Imorgon ska jag komma igång
Vetskapen att jag inte kommer ta tag i det imorgon)

- Vad bra
- Mm
- Hur känner du dig nu, är det ensamt?
- Ja, jo, visst är det lite ensamt,
men jag har ju katterna
(Jag kan inte, hon skulle inte orka)
- Ja, det är bra med katter,
då är man aldrig riktigt ensam
- Nä
(Hur var det nu man gjorde
När man var... är ensam
Hur var det man var med sig själv?)

- Och du ser ju ut att må bra.
Du har gått ner lite i vikt eller hur?
Är det den nya dieten?
- Ja, precis... jo, den funkar jättebra
(Ensamhetssvälten
Oförmågan att laga mat till sig själv
Inte så jävla svårt att gå ner i vikt då
Bara att sluta äta)

- Ja, men vi får höras snart igen
Nu måste jag ta tag i jobbet
Men vad kul att det går så bra för dig.
- Mm... jo.. visst, hej
- Hejdå




Fri vers av Nattsuddan
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-25 14:57



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Skär i hjärtat!
Vackert skrivet.
Djupaste ensamhet!
Katter är underbara vänner.
2011-03-23

  Måna N. Berger
Folk frågar hur det är och man svarar: "det är bra". För hur det, verkligen, är - det vill de inte veta.
Men en liten katt kan göra skillnad!
2011-01-03

  kirsti j.
gumman vad fint!
intressant o hjärtskärande vändning där när du inser att det är katterna som tar hand om dig.. rörande.
jag vet hur du känner. jag är också så ensam i dagarna. men inga katter har jag! tänk om jag kunde komma o va o-ensam med dig o de små!
2010-03-17

    ej medlem längre
man vill att det ska ljusna
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan