Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En god mor talar alltid sanning.. Eller???


Julens mysterium

 

Fick en fråga häromdagen
av allra raraste slag
Säg mamma kommer tomten
på julens födelsedag?

 

För jag har ju fått veta
att någon fyller år
men det jag inte fattar,
är det hans present vi får?

 

Vad svarar man nu honom
på allra bästa sätt?
Jag satte mig bekvämt
för att försöka få det rätt

 

Tillslut när vi har pratat
en lång och trevlig stund
Så är han tyst och frågande
en tredjedels sekund

 

Sen undrar han som följer:
Men kommer tomten då?
Och finns han då på riktigt
för jag kan ej förstå

 

Hur hinner han till alla
på en och samma gång?
Och får jag alla saker
min lista är ju lång?

 

Det är nu det börjar glida
som bästa skidans valla
Och jag stämmer in
i den största lögn av alla

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 205 gånger
Publicerad 2005-10-29 22:51



Bookmark and Share


  Geldof
:) åh va gullig dikt. Grymt fin
2005-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman