Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sen kunde jag inte motstå att spä på den lilla (vita) lögnen ytterligare med en liten idyllisk dikt till smågrabbarna...


Tomten.

Mörkret faller utomhus
och snön ligger i drivor
Nu tänder vi värmeljus
och spelar julens skivor

 

Tomten ler och bugar lätt
kan inte motstå alls
äkta dans på tomtesätt
en yster träskovals

 

Det skiner blankt i deras kök
munter klapp och sång
Här är jul med allt sitt stök
dom jobbar natten lång

 

Tomten stryker ömt sitt skägg
läser ur sin lista
Som hänger hemma på hans vägg
det här var nog den sista

 

Inga fler paket att göra
då har han tomtemöten
Jaha nissar får jag höra
har alla ätit gröten?

 

Nissarna har flitigt farit
kring stugorna minsann
För att se så barnen varit
snälla med varann

 

Tomten spelar glad musik
fliten färgar hans kind
Stämman ljuder glädjerik
hos tomten glad och trind

 

Tomtemor och tomtefar
svänger sina ben
Nissarna de somnat har
ty timmen den är sen




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 263 gånger
Publicerad 2005-10-30 19:46



Bookmark and Share


  clandestine
helt underbar!
2005-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman