Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hans toner lockar dig

 

Ljuvlig trolsk sommarnatt

då somnar aldrig solen

Hör hur hans vilda skratt

lindas kring fiolen

 

Vattnet porlar underbart

i gräset barfota svansar

Den som ej kan tänka klart

hör hans toner dansar

 

Där han  bugar lockar ler

Djupet suger virvlar ner

 

Trolsk är natt i sommarljuset

mossan smeker liten fot

Där i porlet, där i bruset

hon av näcken tas emot

 

Nattens toner dansar drömskt

bäckens lyster glittrar lömskt

 

Ingen vet när han ska spela

när han sitter där i natten

Låter ljudet från sin fela

locka dig intill sitt vatten

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 302 gånger
Publicerad 2005-11-06 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman