Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till en man vars öde var ett liv i ständig rörelse, även den siste i sin släkt.



Nattens sista jojk.

Vinden viner fjällen kring

hör hans jojk där ekar

Ensam plågad stolt ändå

sitt ursprung ej förnekar


Här hans öde lämnar spår

som snön gömmer sen

Vid lägret skrattar riporna

högt åt gryningen

 

Blek är dagen vintertid

vid knotig fjällbjörks stam

Knyter skidans läderrem

skyndar långsamt fram


Han tävlar mot sin egen tid

ty korta är hans dagar

Oändlig synes snövit vidd

där han framåt jagar

 

Huden märkt av all den vind

som viskat till hans själ

I blicken lyser friheten

som är hans hjärtas träl

 

Rökslinga mot stjärnprytt valv

Nomadens tankar går

Jojken ut i natten klagar

vinden sopar alla spår




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 270 gånger
Publicerad 2005-11-08 16:16



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Mycket vacker naturromantisk dikt och skriven på ett finkänsligt lite traditionellt sätt. Toppen!
Jag tycker mycket om denna dikt...
2005-11-09

  Christer VIP
den är väldigt vacker...du har verkligen fångat det naturromantiska. några smågrejer skulle göra den enklare att läsa mer rytmiskt dock, tycker jag. 5e radens IGEN borde va ett enstavigt ord, likaså 19e radens FRIHET och skippa OCH i sista raden. men det är förtås bara min lilla åsikt.
2005-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman