Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sitter bland tusentals nedfallna löv

 

Bilden har långsamt gulnat

men skärps av doften av höst

Regnvåt jord och frostbränt gräs

får vinden att anta din röst

 

Den viskar om svindlande drömmar

får löven att dansa din dans

Flyktigt rör min kind litegrann

så jag vet du finns någonstans

 

De droppar som faller är pärlor

du trätt på ett band av hopp

För att alltid samlas i pölar

som speglas av årens lopp

 

Även jag närde en svindlande dröm

men den har jag bäddat ner

Med höstens alla färger

och en älskad bild där du ler

 

Men bilden av dig som jag sparat

har av tiden gulnat i mig

Jag sitter bland tusentals nedfallna löv

och pusslar bitar av dig

 


 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 219 gånger
Publicerad 2005-11-09 22:40



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Ja, som sagt, jag tycker om ditt sätt att skriva - både när det gäller poesi och prosa! Fortsätt så!

Vad mer att tillägga? Ditt språk flyter - som alltid - lätt, ledigt och är fyllt med behaglig poesi, innehållet (temat) i dikten är okej etcetera.
2005-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman