Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läser ena dagen om bantningstips och andra dagen om anorexia bland toppmodeller...


Ut ur skafferiet!!?

 

Jag är vilse i mitt skafferi

hittar inte längre vägen

Ska jag här inne då förbli

är jag för matbenägen?

 

Hemska tanke tänk om jag

äter hela långa dagen

och alla kalorierna

lindar sig kring magen

 

Lagom vet jag inte om

eller kanske inte vill?

Jag är också en av dom

som tar kaka en gång till

 

I Aftonbladet står det klart

att man ska va försiktig

Annars kan man med en fart

lätt bli överviktig

 

Jag borde fettet hoppa

och mäta mat i index

Eller ska jag shoppa

Generous på Lindex?

 

Hör på mediaprofeten

får ett litet råd

Ta Sahlgrenska dieten

den gör dig till en tråd

 

Men först måste jag ut

från syndens paradis

Innan livet tagit slut

och jag ätit som en gris

 

Barbie och hennes Ken

den leken var banal

Men vad blev hon sen?

jo, ett toppenideal

 

Man bantar då i ur och skur

för att få imponera

Och det är en himla tur

att man kan operera

 

Sitter här en vilsen själ

funderar över vikten

Av att vara tjudrad träl

under bantningsplikten

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 1089 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-11-10 00:25



Bookmark and Share


  Smultris
Skitbra ju... du har fått till en text med en enormt viktig innebörd samtidigt som du lyckas rimma... ;-)
2005-11-10

  Daniel_78 VIP
SNYGGT RIMMAT, humor o vett, i nice etikett!
2005-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman