Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ljuset av den bleka vintermånen

 

Oskuldsfulla månljus får nattens kalla

vinterljus i vinkaraff splittras, över dig

 

munnen girigt törstigt letar, dina svar

med smak av ödets nyck speglad, i kristall

 

söker då den vilsna lycka kantas, i kalk

smakar ur den vilda källa, med spår av rött

 

i den oskuldsfulla natten på snön så vit, så ren

vandrar fläckad hem, rödvin på sin vita tröja

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 364 gånger
Publicerad 2005-11-12 00:46



Bookmark and Share


  Magnus Mojo Olsson
Denna dikten behandlar du mycket starkt med många symboliska liknelser. Kraftfullt formulerad och uttryckt. Bra ämne som du behandlar med både en skamfylld och en avskyblick i människans behov för frigörelse i vår strävan att söka svar.
2005-11-15

  Smultris
Dina ord tränger rätt in i mig... Jag flyttas långt tillbaka i tiden och minns sånt jag både vill och inte vill minnas...
2005-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman