Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det verkligen så illa?? Ibland undrar jag om jag ska bli feminist och svälja nåt sånt här, eller om jag ska fortsätta hävda att jag inte faller inom dessa ramar...




Kvinnoupprop..?

Du kvinna

skapad av revben och hud

som från mannen blev kvar

Fostrad in i mindervärde

redan då liten Du var

 

Du kvinna

som lärt Dig att tala är silver

men när Du tiger är Du guld

Gör Dig fri från det tunga oket

för Du ska ej bära skuld

 

Du kvinna

som lärt Dig att aldrig synas

att inte ta plats för en man

Känn förändringens vindar

vi kan om vi hjälper varann

 

Du kvinna

lämna ett liv av förtryck

hör feminismen har talat

Tänk att vara kvinnoeliten

när mansdominansen dalat

 

Du kvinna

präglad vara underlägsen

att aldrig fatta beslut

Nu är det dags att revoltera

tillåta Dig blomma ut

 

Ni kvinnor

Hör detta upprop alla som känner

Ni kvinnosakskvinnor vill bli

Som krossar det manliga väldet

i ett stort FEMINISTISKT PARTI..??




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 299 gånger
Publicerad 2005-11-14 18:43



Bookmark and Share


  Dagg
Oj, ja... Vad överaskad jag blev i slutet!! Väldigt oväntat och ganska så vasst :-)

En rad känns som om den har lite många stavelser... Den med kvinnoelit. Annars så tycker jag både om koncept och ditt sätt att framföra ditt budskap. Den feta stilen gör sitt, gör att resten av verserna kan vara lite friare på nåt sätt tycker jag. Vet inte om du hajjar vad jag menar men i alla fall: bra jobbat!
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman