Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Dig min yngste pojke, för att din mamma är oändligt stolt över att ha fått Dig och din storebror. Det är ni som gör solen på min himmel och tonerna i mitt hjärta!


Alla de små detaljerna som gör dig

 

Det är den lilla gropen i din haka

dina rundade mjuka kinder

munnen som ram för ditt leende

dina ögon som speglar en himmel

 

Det är handen som söker min

när mörkret faller kring oss

näsan som vänds uppåt

och ditt ansikte blir hela världen

 

När din blick glittrar av okynne

handen dras undan från min

och du springer ifrån mig

med ett skratt som dansar

 

Det är då dina små hjärtslag

verkar slå även inom mig

och dina små lätta andetag

tar andan ur mig av lycka

 

Det är när du sover tryggt som nu

och jag stryker dig över pannan

över håret mjukt som silke

och bara älskar dig

 

Det är alla dessa dagar med dig

som får livet att verka vettigt

och de små stunder av solsken

du sprider när det regnar

 

Det är alla de små detaljerna

som ger mig en mening

även de dagar du har dåligt humör

och jag undrar vem du ärvt det av

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 267 gånger
Publicerad 2005-11-22 22:01



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
du får inget konstruktivt här
men sött var det iallfall =)
2005-11-23

  Hans w-art Westlund VIP
det gäller verkligen att se det och känna som du gör. uppskata varje sekund man får, även de svåra. för vad vore livet utan dem...
2005-11-22

    Fia
Dikten är så vackert skriven och mycket kärleksfull. Kan inte låta bli att le när jag läser den =)
2005-11-22

  Per Rydberg
Du kan verkligen konsten att sätta ord på den här känslan! Stort!!
Texten för mig tillbaka när jag var småbarnspappa! *ler i saknad*
2005-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman