Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En plats under solen

Ensam
I en lägenhet som blir till en bubbla
Omöjlig att ta sig ut ur
Omöjlig för andra att ta sig igenom
Vill bort
Bara få försvinna bort
Finna mig själv någon annan stans under solen
Vill få vara ledig
Ledig från de förlamande kraven
Kraven som håller mig kvar
Hindrar mig från att göra det jag vill

Vill rymma
Rymma till solen
Starta ett nytt liv
Trött på den bubbla jag kallar hem
Vill flytta
Vill skapa ett riktigt hem
Mitt hem
Vårt hem
Där vi ska leva och bo
Skaffa barn och bli gamla och skrynkliga ihop
I ett lyckligt förhållande
Med ett jobb som ger tillräckligt mycket pengar
För att få ha just det
Ett lugnt liv någonstans under solen
Där jag kan leva och bo
Utan att frysa ihjäl varje gång
jag sticker näsan utanför min bubbla

Trött på min bubbla
Vill inte bo i bubblan som håller mig fast
Kväver mig i dess vakuum
Jag vill ha ett hem
Ett hem där jag kan vara mig själv
Ett hem där jag kan leva och dö




Fri vers av Nattsuddan
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-29 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan