Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt du sa där vi låg på en filt

Du, har du tänkt på ljuset

hur det silas mellan löven

bildar fläckar av färg

och trolsk natur 

 

och din hand leker med en av mina hårslingor

 

Hur blåbärsriset randas

när ljuset rinner fram

mellan trädens stammar

när solen sänker sig

 

och dina fingrar som lekfullt stryker min handflata

 

Att himlen verkar tilltala

oss med sitt röda språk

sin stilla vemodighet

för att dagen är slut

 

och ditt pekfinger som följer ansiktet för att stanna på hakan

 

Du, har du tänkt på stjärnorna

att de lyser för oss ikväll

och vi kysstes ömt i gräset

förenade av ljus och mörker

 

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 192 gånger
Publicerad 2005-11-25 23:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman