Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ni förstår

 

Ni står där

Säger att ni förstår

Förstår hur det känns

Men ni förstår inte hur det känns

Så säg inte att ni förstår

Jag begär inte att ni ska förstå

Hur ska ni kunna förstå?

När inte ens jag själv förstår vad jag känner 

 

Jag begär inte att ni ska förstå

Jag begär bara att ni ska orka lyssna

Inte att ni ska komma med några bra svar

Bara att ni en enda gång lyssnar

Men det gör ni inte

 

Istället springer ni när ni ser mig

För att slippa lyssna

Lyssna på hur jag mår

För ni tror att jag mår dåligt

Att jag har ett enormt behov

- av att prata om det

Och kanske skulle ni då förstå

hur jag egentligen mår

Om ni vågade lyssna

Men det vågar ni inte

 

Och jag har inte ett enormt behov

- av att vända ut och in på mig själv

Jag vill bara fortsätta

Fortsätta vara mig själv

Men jag är inte mig själv längre

 

Jag är hon vars mamma är död

Och alla vänder när de ser mig
 

Ingen vågar stanna kvar

 För kanske behöver jag prata

 

Och råkar man springa ihop med mig

Tvingas man fråga hur jag mår

Och när jag svarar att det är bra

lyssnar ni inte utan svarar

- Jag förstår, och springer sedan därifrån

 

Men jag förstår inte

vad det är ni förstår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Fri vers av Nattsuddan
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-01 14:54



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande :I
2011-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan