Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vetskapen om att du inte tycker om mig

Jag har vuxit
Har blivit starkare
Min hud har blivit hårdare
Jag har lärt mig att stå på egna ben

Ändå fäller dina ord mig till marken
Slår mig i ansiktet och river upp min hud
Sliter upp de sår som nästan läkt
Häller salt i dem
Dina ord fortsätter att såra
Sårar ännu mer

Vetskapen om att du inte tycker om mig
Inte ens det minsta
Att du inte saknar mig ens när jag åker bort
Vetskapen om att jag inte betyder något
Att du inte bryr dig
Att jag är någon du både kan ha och mista

Krossar mig
Sliter i mitt bröst
Hotar att spränga mitt hjärta

Vetskapen om att du tycker att jag är ett misslyckande
Får mig att vilja krypa in i en mörk vrå
Gömma mig för omvärlden

För om inte ens du tycker om mig
hur ska då någon annan kunna göra det?




Fri vers av Nattsuddan
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-01 17:28



Bookmark and Share


    Ladyblack
en känslostark dikt för framkallar tårar i mina ögon. mycket bra! rörande, precis som det ska vara!
2010-10-01

  mia1
En gripande text, bra skrivet.
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan