Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid ett gult hus ett stenkast från en numera uttorkad bäck finns en stor del av barndom bevarad..




Det var en gång en gammal man

Du var en saga som lästes en gång

ur en bok med tummade sidor

och alla dina betraktelser målades

med penseln doppad i bäckvatten

 

Ur stillhet och rökt rimmat fläsk

blandat med hets och makaroner

skildras dina dagar och drömmar

för att kryddas av oro och längtan

 

Och din stora fårade arbetarhand

vände så stilla blad för blad

för att hetsigt slå ihop pärmarna

i ett anfall av ilsken sorgsenhet

 

Det var där du satt för att läsa

under den sista tid som var kvar

om det som målats i ditt minne

av en numera torkad pensel

 

Jag kände att du var en saga

och när jag hade min hand i din

doppade du penseln i bäcken

målade ett hjärta på min panna

 

Det var länge sen någon läste

ur sagan som gjordes av dig

men rökt fläsk och makaroner

gör dig levande för mig igen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 259 gånger
Publicerad 2005-11-26 11:07



Bookmark and Share


  Smultris
Jag kände att du var en saga
och när jag hade min hand i din
doppade du penseln i bäcken
målade ett hjärta på min panna


Har folk missat detta mästerverk???
2005-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman