Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minstingen


Jag är den minsta
Minstingen
Den minst betydelsefulla
Den som aldrig kommer bli
annat än den minsta
Den minst erfarna
Den minst begåvade

Den vars åsikt spelar minst roll
Saknar betydelse
Jag försöker säga något
och ni avbryter
Skulle jag fortsätta prata
trots att ni avbrutit
vore jag oartig
Ohyfsad

Jag försöker en gång till
Men ni avbryter
Och den tredje gången jag försöker
säger ni:
- Kom till sak!

Och saken är den
att jag är trött
Trött på att vara minst

För jag må vara yngst
Men jag är fan inte minst!




Fri vers av Nattsuddan
Läst 292 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-23 20:17



Bookmark and Share


  Prins Hatt Under Orden
Personligt. Privat. Utan att bli för mycket. Hela dikten genomsyras av fantastiska meningsuppbyggnader. Låt ingen trycka ner dig. Även om du kan känna dig minst ibland, så är dina ord allt annat än minst. DU, är allt annat än minst. De som försöker få dig att tro något annat är mindre än minst. De är kryp, och innerst inne vet de nog det. Det är därför de försöker förminska andra.

Slutet är snyggt som fan!
2012-04-19

    ej medlem längre
Bara att ta upp det gör att du inte är minst...!!!
2011-09-07

  Ninananonia VIP
: Berör så... Bra att du vet det :) Du är värdefull.. :) Kram
2011-08-19

    Birgersdotter VIP
Bra- ryt till...
2011-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan