Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur ska jag få dig att förstå


Kära du
Hur ska jag få dig att förstå
När du vägrar att lyssna

Jag har försökt förklara
Förklara att det inte är
henne det handlar om
Att det inte spelar någon roll

Det handlar inte om henne
Om när eller att hon kom in
Det handlar om dig

Om vem du blir
Vem du är när du är med henne
För du är inte dig själv
Är inte den far jag vuxit upp med
Du är inte ens en ny sida
av den far som uppfostrat mig
Du är en helt ny människa

Men egentligen handlar det
inte så mycket om det heller
För den nya människa som du blir
skulle kunna vara en förbättring

Men det handlar om
att det ska tassas på tå
Att det alltid ska vara så speciellt
Att det aldrig kan få bli vardag
Att det varje gång ska vara trerätters
Eller motsvarande

Hur ska jag kunna vänja mig vid någon
som aldrig får vara vanlig
Vänja mig vid någon som alltid
bara är vid de allra speciellaste tillfällena

Men framför allt är det
för att jag aldrig fått säga detta
Vad jag tycker och tänker

För att du utgått från
att jag tycker och tänker
Och när jag försökt förklara
har du avbrutit
Suckat och sagt att jag är elak
Utgått från att jag ska säga
det du tror att jag tycker

För att du är rädd att jag ska tycka det
Och därför har jag alltid
enligt dig
tyckt just det
För att du aldrig vågat lyssna

Lyssna på det jag
nu försökt säga
i nio år

Det handlar inte om henne
Det handlar om dig




Fri vers av Nattsuddan
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-23 20:39



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Så stark dikt...
Vilka svåra frågor.
.sorgligt gripande!
Stor kram till dig
min vän
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan