Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

25/9 2007




Till mormor

 

Min barndom är ett minne av vinbärsröda fingrar
En tvestjärt på kanten av min bärhink
som du orädd plockade bort
En veckas saftande
Ett år av saftdrickande

Min barndom är minnet av kvällsfikat framför tv:en
En delad pomac och en grov macka
En kattatvätt och sen få sova vid din sida
Att vakna av ditt snarkande och försöka somna om

Min barndom är ett minne av en resa genom Sverige
Att bada till elva på natten utan att det blev mörkt
Minnet av ett tjuvtaget foto av mamma
då hon uträttade sina behov i en norrländsk buske
Ett minne av Riksgränsen där snön fortfarande låg kvar
trots att det var mitt i sommaren

Min barndom är ett minne av en tur till apoteket
- en delad hemlighet
Ett minne av ett sömnryck i bilen
som höll på att skrämma ihjäl dig

Min barndom är en känsla av trygghet
Tryggheten av att ha dig vid min sida




Fri vers av Nattsuddan
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-30 15:23



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
så kärleksfull och varm dikt till
din mormor.Tyckte mycket om
2011-08-26

  Ninananonia VIP
Så fin...

tycker om denna ...
2011-08-16

  Minkki VIP
en härlig text, den tycker jag mycket om!
2011-06-29

  lisa"puzzle"svensson
en sådan underbar hyllning till din mormor!
2010-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan