Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så otroligt typiskt kvinnligt

Och jag som bara ville begrava mig

äta kakor och choklad

glass direkt ur förpackningen

med slev

 

Bara sitta i den stora mysiga soffan

insvept i min självömkan

med stora varma kramar

av mat

 

Och jag som känner varje gram

som en fiende med kniv

med vassa skärande hugg

mot självkänsla

 

Och jag som tänker att man kan

äta kakan och dumpa den sen

utan att fienden hinner

sticka mig

 

Men jag som ändå inser faran

och låter det stanna

vid en flyktig dröm

om tröst

 

Och jag som blir rökfull på balkongen

till tonerna av ensamhet

och mina själviska tårar

blandas med minnen och tobak 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 244 gånger
Publicerad 2005-12-03 18:19



Bookmark and Share


    WhatIsLife
Ah, så "otroöigt typiskt kvinnligt"...
tror kanske att en del män kan känna sig påverkade av det där rökruset som beskrivs i sista stycket. Du målar upp en känsla, ett kvinnligt "varande" som berör mig. Tack!/Sandra
2005-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman