Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vädjan till en ängel.

Berätta livet för mig, berätta ur dina öron
Om hur människor sörjer
Att det inte går att mäta deras lidande
Berätta att lidandets mängd
aldrig minskar lidandet
Om generationsklyftor av godo
& mormödrar som inte kan förstå sig på
den nya tiden
Tiden som aldrig förstår nya dagar
Om glädjen i att ha lilltår
& att kunna böja på dem

Berätta världen för mig, berätta ur dina ögon
Om björkar som glittrar i silver
& höghus som nästan når himlen
Om naturkatastroferna som ökar
& politikerna som bara röker
Ilskan i att se dem läsa upp timmars arbete
för ett enda uttalande om en katastrof
som de önskar aldrig hade hänt
Inte för alla människoliv som togs
utan för alla timmars arbete med ett uttalande
& säg att de bor i höghusen och inte i villor

Berätta himlen för mig, berätta ur dina känslor
Om änglarna och stjärnorna
& ljug för mig när du talar om Gud
Om han bara är ett påfund vill jag inte veta det
& du måste säga att det är varmt i himlen
Jag vet inte hur jag skulle klara mig
Om himlen var av is

Berätta döden för mig, berätta ur din grav
Men säg inget jag inte vill höra
Säg att döden ger mig vingar
& flyg med mig
så ska jag berätta allt för dig




Fri vers av Linda A
Läst 483 gånger
Publicerad 2005-12-10 09:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A