Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livrädd

min kalender tappar sina datum
jag fäster blicken i backspegeln
framtiden finns inte, den är här
som en skugga vandrar jag i mig själv
söker mig ett hem
en adress att lämna mitt namn på
en biljett till okänd destination
och jag befinner mig på resande fot
ständigt sökande efter tryggheten

en korp landar på min axel
den har hittat mig som jag aldrig hittat något
den gör intrång på mina revir
och jag skrämmer bort de svarta vingarna
med mina hesa skrik
bara för att jag inte klarar av beröringen
någon som ser in på det lilla barnet
och dömer dess utsatthet
så jag burar in friheten i en trång inhängnad
sluter in känslorna, min möjlighet till lycka
för det finns inget mer för min kropp att se
jag skjuter bort

för jag är bara en fasad,
så rädd för att vara något annat
så rädd för att finnas till

så rädd för att stjärnorna ska slockna
men det är jag som blåser ut ljuset




Fri vers av Linda A
Läst 602 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-22 22:51



Bookmark and Share


    sleepwalking
Berörande,
och jag känna känna en behörighet
med denna text.
Dina ord får mig att hamna i
en sorts trans,
och du skriver med en
sådant elegans.

Underbart skriven.
Alla dina texter
är ett sant nöje att läsa!
2007-08-23

    Sofia HM
Det är djupt, berörande, sorgset och vackert.
Känner igen mig mycket i din text.
Avslutet sätter verkligen prägel på den.
Tack Linda!
2007-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A