Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vakna till liv.

ett sovande barn
i en bädd av svart siden
med svettpärlor i pannan
och djupa grottor i själen
någonstans började ett liv förfalla
och repriserna förträngas

vadandes i vatten
en sen septemberkväll
med Mälarens djup i sikte
hittade jag mig själv
och tusen frågor till

under den spegelblanka ytan
väntade ett fördärv
jag inte var redo för
en drunkningsolycka
som aldrig blev utförd
beslutet hängde i luften
men jag lät det falla

jag var ett sovande barn
som vaknade av att luften fyllde mina lungor
och där började något brista
för att kunna läkas




Fri vers av Linda A
Läst 300 gånger
Publicerad 2005-12-10 09:37



Bookmark and Share


    Cajsa
Berör mig mycket, du har lyckats bra!
2005-12-10

  Ord
OJ...OJ...så bra...

Mycket Vackert OCH Välskrivet med Starkt budskap...
precis som jag vill ha det =) ;-)

Bra gjort !

Den påminner mig mycket om en absolut favorit bland Springsteens texter
(är hopplös Bruce-fan) som heter "Paradise"...

rekomenderar dig att höra den...mörk , naken.. vacker om beslutet att låta sig sjunka i evighetens mörka vatten ...men tvekan...
..å..det djupa friska andetaget vid ytan , gränsen till det nya livet...

...den andra chansen.....

Nu kanske jag övertolkar , men hey thats just me...

å du berörde mig...

Tack !

/ Crister
2005-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A