Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett försök till att inte bli beroende av någon annan. ett misslyckande med lycka.


Ensamhetstermometern.

det fanns en tid för oss också, min vän
vi vandrade ensamma på varsitt håll
och möttes ibland i korsningar
utan en antydan till hälsning
ty själar som flätats samman vid födseln
behöver inga fraser att yttra
de vet om varandras existens
oavsett var de är i livet

du levde i mig och jag i dig
oavbrutet höll du mitt hjärta varmt
på avstånd mätte du mitt lidande
och avgjorde graden av den ensamhet
jag skulle klara av för dagen

tiden fanns och jag fanns för dig
det var när du inte längre fanns där
och vår tid rundat hörnet av tegel
som jag insåg den sanna graden av ensamhet
och jag ville skrika

för att min förtvivlan var obegränsad
och saknaden efter dig outhärdlig

så kände jag återigen värmen runt mitt hjärta
och insåg att du aldrig lämnat
bara missbedömt graden av ensamhet




Fri vers av Linda A
Läst 400 gånger
Publicerad 2005-12-17 18:50



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
Så här tänker jag: Denna dikt har ett innehåll,som talar till läsaren,som ger läsaren egna associationer utifrån dennes referenser. Du har dina och tänker på dem då du skriver. Denna dikt står bra för sig själv och den övergripande kommentaren är bara för dig.
2005-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A