Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
virvla vidare, snöflinga.


decembersnö.

det är blankis på gatorna i december
och du virvlar med de andra snöflingorna
till en annan stad, till en annan värld
hårfina gränser
mellan dag och natt
och jag håller din magi tätt intill min själ
så länge mörkret härjar min kropp

så länge jag inte har en lösning
på sömnlösa nätter och trasiga skor
så håller jag ihop alla brustna sår
virvla vidare, lilla vän
yr med det vita till en ny årstid
det finns så många städer
som aldrig fått se dig smälta
så många ögonlock som aldrig känt din väta

änglarna i snön är till din ära
ett vintrigt december är nära




Fri vers av Linda A
Läst 421 gånger
Publicerad 2005-12-18 18:15



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
En värmande klok dikt om det som är svårt mitt i kall vinter. Tack att du skrev denna, Linda!
2005-12-18

    Cajsa
Jättefin snödikt!
2005-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A