Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är jag som är min värsta fiende.


Vredesinbrott.

Jag minns en ensamhet i tvåsamheten
och källarens gråa rum
Jag minns hur dina händer hårdnade mot min strupe

Jag gråter mig röd i vrede
för att du inte såg när jag föll
Genom alla lager av ytlighet föll jag
för att du inte såg
när jag snavade på mina egna fötter
och satte krokben för mig själv

Jag var den väldigaste av vågor
på det tysta hav
som aldrig blåste upp till storm
i rädsla för att störa dina perfekta vanor
Jag såg till att dina farhågor
slog in en efter en

och jag skrattade rått i oktobernatten
för att det var du som var synden
som till slut alltid straffade dig själv





Fri vers av Linda A
Läst 261 gånger
Publicerad 2005-12-19 16:44



Bookmark and Share


  Stefan Ek
Hjälpasligen vilket underbart språk, det bara flyter på och sjunker in i själen. Helt underbart.
2005-12-22

  Ingrid Nilsson
Alldeles lysande. Du står i en klass för dig,Linda. Och jag håller med,man är sin egen värsta fiende.
2005-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A