Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är en lång kamp för att komma dit.


Unghästarnas visdom.

vildhästarna galopperar förbi mitt fönster
i gryningsljuset av eldklotets födsel

de lär mig
konsten att födas utan att dö
och om de tappra hingstarnas hjältemod
hur de kan bära upp dagen
som en fager ungmö
farligt impulsiv och fnittrandes
berusad av nyfunnen visdom
leker korparna i hennes bröst
och liljan i hennes guldlockar
sänder ut budskap om frid

de hämningslösa hingstarna
lär mig att kasta mina fördomar åt sidan
för att med ögon fria från kritiken
kasta mig upp på en hästrygg
och bli drottning av dagen
utan det smittande mörkret

jag föds
utan att dö




Fri vers av Linda A
Läst 376 gånger
Publicerad 2005-12-26 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A