Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
publicerar gammalt.


Indigo.

Blåmärkena finns inte, du ser fel
Klockarna tickar och jag minns när jag var hel
Jag ler och du måste tro mina ord
Det är inte så vackert som det ser ut, snart är jag jord

Och blåbären mormor bjöd på smakar fortfarande sött
säger att av lite hull har ingen dött
De äldre klokare damerna använder socker till bär
De tänker inte på platta magar och lite fett här och där
Jag sminkar mig bra igen när tomheten tar över
och spelar in pengar i spader och klöver

Svärtan syns inte så väl under skikten av årens tysta lagar
Håller mig samman genom att bryta av mina naglar
Jag gömmer allt under vattenfast mascara
säger nej nej det är ingen fara
och under vattentätt cerat
är jag vilsen och desperat




Fri vers av Linda A
Läst 657 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2005-12-28 20:50



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
starkt och bra!
underbar titel, underbart avslut.
2008-10-28

  albatross
Utmärkt dikt. Styrkan finns i de enstaka rader som våldsamt sätter sig i läsarens inlevelse.
"Svärtan syns inte så väl under skikten av årens tysta lagar
Håller mig samman genom att bryta av mina naglar"
är ett exempel på en rad med en fin formulering och en annan som står i skarp kontrast med sin till synes (och endast till synes) triviala detalj.

Endast "spelar in pengar" i slutet av andra strofen var för mig svår att placera. Jag hade kanske blivit mer inspirerad av något mer generell som, bara för att ge ett exempel, "sätter mig för att förlora på spader och klöver". Jag syftar på något mer generellt, universellt, lättare att identifiera sig med.

Rim känns mindre viktig i dikten, vars styrka - och det är en stor styrka - är uttrycksfullhet och innehålslig rikedom. Jag gillade mycket:
"Jag sminkar mig bra igen när tomheten tar över". Bra!
2005-12-29

  Nichlas
Vacker och sorglig dikt ! Tyckte mycket om den.
2005-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A